Planer på att skaffa dig elbil

En elbil är ett utmärkt val för dig som vill ha en modern bil. Därtill blir den i förlängningen också blir en vinstaffär för både din plånbok och för miljön.

Tidigare har människor varit oroliga över att en elbil inte klarar av längre körsträckor, och att det kommer att bli svårt att hitta laddstationer. De här problemen är dock på väg att bli ett minne blott.

Såhär långt kan du köra med en elbil

Nya modeller av elbilar har en förbättrad räckvidd som gör att de klara längre sträckor. Idag finns det elbilar som du kan köra i flera hundra mil innan du behöver ladda på nytt. Dessutom växer nätverket av laddstationer för elbilar. Vilket också hjälper till att minska problemet med att batteriet blir urladdat.

Elbilar är billigare i drift

Ja, faktiskt är det så att en elbil blir billigare för dig än en bensindriven bil. En elbil är visserligen ofta något dyrare i inköp, men i det långa loppet blir det ändå en billigare affär. Så länge elpriserna ligger på normala nivåer blir det mycket billigare att köra en bil driven på el, än en bil du måste tanka med bensin.

Vill du ta del av alla fördelar som finns med en elbil och samtidigt göra en smidig bilaffär, läs mer här.