Bra att ha i garaget

Alla som har ett garage där de förvarar och underhåller bilen bör se över utrustningen i garaget och tänka på vad som skulle kunna förbättra utrymmet. Här följer några tips för både grundläggande utrustning och sådant du kanske inte tänkt på.

En ordentlig arbetsbänk

Även om du huvudsakligen arbetar med bilen går det inte att överdriva användbarheten av en ordentlig arbetsbänk. Många inser först efter de installerat en hur praktiskt den kan vara i många olika skeden. Om du finner dig stå ofta och länge vid den kan det även vara bra att lägga in en arbetsmatta som avlastar dina fötter och ben.

Automatisk dörröppnare

En dörröppnare kan också vara ett fantastisk tillskott till garaget. Speciellt om du ofta parkerar bilen där. Du kan då även skaffa en variant där du även får ett sätt att öppna dörren automatiskt när du kör fram bilen mot den.

Bättre belysning

Alla inomhusutrymmen är i behov av bra belysning. Och då garaget är en arbetsplats många gånger ställs det extra krav på belysningen.  Lysrör är väldigt typiskt för garage, men välj gärna LED-varianter för att få det bästa av båda världarna.

En riktig diskbänk

Antalet gånger du behöver rengöra något i garaget borde redan ha fått dig att överväga installationen av en riktig diskbänk. Har du inte redan gjort detta är det på tiden att fixar det nu. Mest troligt behöver du ta in en VVS:are att göra mycket av jobbet. Men det kommer också vara värt pengarna i slutändan.