Börja med motocross

Har du ett intresse för hojar och höga farter så kanske motocross är något som du skulle prova på. Ju yngre du är och ju tidigare du börjar desto bättre är det. För att bli duktig så gäller det att du har mycket körtid och vet hur cykeln fungerar.

Bor du så till så du har möjlighet att bygga en egen bana så är det absolut det bästa då kan du träna när det passar dig och du får värdefull träningstid på din motorcykel. Det ligger mycket tid och träning bakom de som når toppen i denna motorsport och att satsa helhjärtat är ett måste om man vill nå långt.

Det gäller även att kunna underhålla sin cykel, att lämna in den på verkstad går inte då man ska hålla på och tävla i motocross. Det är i mångt och mycket en familjesport där alla är involverade på ett eller annat sätt. Man kan säga att det är en livsstil att köra och tävla med motorcykel.

Det kan kosta en del att hålla sin sport igång. Till en början så kanske det kan räcka med begagnade maskiner som man köper. Det finns en hel del äldre maskiner ute till försäljning och börja med en mindre billigare modell, 125cc är en bra hoj för nybörjare. Allt eftersom du blir duktigare så kan du öka i kapacitet på hojen och kanske nyare modeller.