Lämna in eller meka själv

Håller man på med någon form av racing så har man nog motoroljan i blodet. Man kanske inte har behovet att lämna in sin bil på verkstaden för att få den servad utan kan åtgärda detta själv.

Annat är det med alla andra vanliga bilägare som inte har den kunskapen och möjligheten. Mechanum är en service- och bilverkstad som finns både i Malmö och Göteborg, här kan du lämna in din bil för både service och reparation.

Alla har vi inte kunskapen om att fixa med våra bilar och då är en bilverkstad ett måste då vi ska göra den årliga servicen på vår bil eller något har hänt som måste åtgärdas. Vissa saker som att kolla oljan, byta glödlampor och fylla på kylarvatten kanske vi flesta kan.

Ta för vana att kolla upp din bil när du är på en mack och ska tanka upp din bil. Ta ett varv runt din bil för att se om alla lampor lyser som de ska och att det finns tillräckligt med luft i däcken. En check av mängd och kvalité av motorolja görs på ett kick.

För större service uppdrag så kan det vara värt att lämna in bilen då man får garantier på det arbete som utförs och man får en stämpel i serviceboken att den har blivit utför av en auktoriserad märkesverkstad.

Mekar man själv med sin bil så får man själv stå för den garantin att det har blivit utfört ordentligt. Klart har man en riktigt gammal bil så kanske man känner att det inte är värt att lämna in den för service utan man gör detta själv.