Allt du behöver veta om årets World Rally Championship

Rally VM 2017 innehåller fler stall än tidigare år då man nu har fyra officiella i Hyundai, Ford, Citroen och Toyota. Ny teknik bidrar även till att bilarna är starkare och snabbare samt att de har en förbättrad säkerhetsnivå. De nya bilarna har ett imponerande utseende som påminner ganska mycket om en Formell 1 bil.

M-Sport med Ford Fiesta som officiell bil representeras av den franske föraren Sébastien Ogier och Esten Ott Tänak. Av dessa är det endast Ogier som bär den klassiska sponsorn Red Bulls färger på sin dräkt. Den fyrfaldiga VM-mästaren Ogier körde förra året för Volkswagen, men valde alltså att tillsammans med sin kartläsare Julien Ingrassia gå till det satsade M-Sport stallet inför 2017 års VM.

Ogier bevisade sedan att han är en vass förare även med sin nya bil genom att ta hem vinsten i Rally Motecarlo, WRC’s första lopp i år som ägde rum i slutet av januari. Det är kanske därför heller inget oväntat att oddsen för fransmannen just nu ligger som högst på Unibet spelsajt.

Finland har i alla tider varit en stark nation när det kommer till motorsport och framför allt Rally. En erfaren och duktig förare är Jari-Matti Latvala som tidagare var stallkamrat med Ogier för Volkswagen, men i år valt att köra för Toyota Yaris. Finländaren gjorde det han skulle på nordisk hemmaplan och tog hem segern i Svenska Rallyt, vilket gör honom till en annan storfavorit till den slutliga VM-bucklan senare i år.

Nu återstår det 11 lopp varav det kommande äger rum i México och det avslutande loppet fram mot november i Australien. Tills dess får vi spännande följa vägen mot VM-titeln och väljer man att spela på WRC är en god idé att hålla sig uppdaterad på förändringar av oddsen.