Se över din verkstad och bli en lyckligare mekare

garage_370757162

Att meka med bilar, motorcyklar och andra fordon är roligare ju bättre plats man har, desto mer ordning det är runt omkring och ju bättre verktyg man har att tillgå. Är du en person som tycker om att reparera, bygga om och bygga nytt så tjänar du i längden på att investera i en bra plats med bra utrustning. Det gäller både om du har verkstaden som ditt jobb och om det tjänar sitt syfte som underhållning.

Organisera mera!

Utslitna verktyg bör bytas ut både av säkerhetsskäl och för bekvämlighetens skull. Genomför en inventering och skriv upp allt som du har och vad som fattas. Lägg sedan ner lite tid och pengar på att utrusta din verkstad så att du i lugn och ro kan genomföra ett bra arbete.

Utrustning som ligger utspridd både här och där är irriterande, och kan dessutom hindra dig från att göra klart ditt arbete. Då kan en bra förvaringslösning vara räddningen! Med en bra förvaringslösning kan du enkelt organisera dina prylar så att du lätt hittar dem och för att undvika att de slits eller går sönder.

Inte bara fordonsverktygen

Även andra verktyg och redskap som exempelvis de för trädgårdsarbetet behöver organiseras och förvaras på ett smart sätt, lättåtkomligt och skyddat från väder och vind. Det finns många tips på hur man får ordning och reda i garaget.

Däcken kan du till exempel hänga upp på väggen eller ställa i ett smart däckställ som finns att köpa. Även cykeln kan hängas upp under vintertid för att skapa lite extra plats i garaget. Förutom en bra hurts bör man ha smidiga och genomtänkta hyllsystem och arbetsbänkar. En detalj som många glömmer bort men som är väldigt viktig är att man har en riktigt bra belysning i garaget!