MiniMoto

I likhet med bilsport finns det en rad olika inriktningar, fordonsvarianter och tävlingsformer inom motorcykelsporten. Hos yngre förare är Minimoto en av de populäraste grenarna. Detta kanske framförallt eftersom den lägsta åldern för att få börja tävla endast är 7 år.

Det som främst karakteriserar sporten är de mycket små motorcyklarna. De ser ut som klassiska roadracingcyklar men med den skillnaden att de är betydligt mindre. Detta gör att hastigheten blir lägre och att banorna kan vara kortare. Idag genomförs många Minimoto-tävlingar på Gocart-banor.

Det kan vara lätt att tro att sporten främst vänder sig till barn då åldersgränsen är låg och motorcyklarna små. Men detta ska snarare ses som en familjesport där hela familjen kan tävla tillsammans. Någon åldersgräns finns inte uppåt även om det krävs läkarintyg för förare som är över 55år. Intyg som då garanterar att det inte är farligt för deras hälsa att köra de små motorcyklarna.

För att få börja tävla krävs licens vilket bevisar att man har de kunskaper som krävs för att kunna köra säkert för både sig själv och övriga åkare på banan.