Joakim Ljunggren

En av de främsta enduroförarna i Sverige är Joakim Ljunggren. Han började skörda framgångar redan som junior då han axlade förarskapet från sin far, Christer, som även han var en enduroförare av rang. Känsla för motorsporten finns med andra ord i familjen. För cirka 10 år sedan började Joakim Ljunggrens framgångar på allvar då han segrade i alltfler tävlingar.

Internationellt lyckades han som bäst knipa bronsmedaljer några gånger i Superenduro World Championship. I Sverige har Novemberkåsan varit ett stort vinstfång för denne fantastiske förare. Under ett av sina flertal segrar kunde han ett år till och med i lugn och ro äta en korv mitt under tävlingarna. Anmärkningsvärt är även att han genomfört inte mindre än 68 VM-deltävlingar på rad, det vill säga utan att bryta tävlingen vilket många andra fått göra någon gång.

Fjolårets stora nyhet var att Joakim efter nio VM-medaljer och tio SM-guld, inte längre kommer att köra för Husqvarna. En av Joakim Lunggrens tuffaste konkurrenter har Anders Eriksson varit. Men Joakim kan sägas ha tagit över då Anders storhetstid saktade ner. Notera att Joakim Ljunggren inte är samma person som medverkar i årets upplaga av Farmen.